Selecteer een pagina

GEBROEDERS MICHIELS

Groenten en Fruit

Bladgroenten

Bladgroenten zijn planten waarvan voornamelijk het blad wordt gegeten: sla, alternatieve slasoorten, veldsla, andijvie, spinazie, rood- en witloof en peterselie.
Ze bevatten veel vitaminen en mineralen en worden in landen met een gematigd klimaat zowel gekookt als rauw gegeten.

Fruit

Hard fruit, ook pitfruit genoemd, heeft een dunne schil en stevig tot sappig vruchtvlees. De twee belangrijkste soorten hardfruit zijn appels en peren.
In de vrucht zit een klokhuis met zaden of pitten. Dit fruit kan je langere tijd opslaan of bewaren.

GEBROEDERS MICHIELS

Groenten en Fruit

Koolsoorten

‘Koolsoorten’ is de verzamelnaam voor verschillende soorten kolen. Hiertoe behoren de sluitkolen, wat alweer een verzamelnaam is voor savooikool, witte en rode kool.
Die noemen we zo omdat ze worden gevormd door het sluiten van de bladeren tot een bolvormige groente. Andere koolsoorten zijn bloemkool, broccoli en spruitjes.

Peulvruchten & Zwammen

Peulvruchten zijn eigenlijk de zaadjes van een plant.
Ze heten peulvruchten omdat ze in een beschermhoesje zitten: de peul. Soms eten we zowel de zaadjes als de peul op. Peulvruchten zijn rijk aan voedingsstoffen en vooral aan eiwitten.

Stengelgroenten

Stengelgroenten zijn de verlengde stukjes van de wortel van de plant die boven de grond uitgroeien. Stengelgroenten zouden in feite ook tot de bladgroenten kunnen worden gerekend.
Het gaat bij deze groep voornamelijk om de vlezige bladstelen, zoals bij rabarber, venkel, knolvenkel, prei en koolrabi.

GEBROEDERS MICHIELS

Groenten en Fruit

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten zijn groentesoorten waarvan in hoofdzaak de vruchten worden gegeten. Vruchtgroenten zijn ontstaan uit een al dan niet bevruchte bloem die uitgroeit tot een eetbare vrucht. De grens tussen fruit en groenten is bij dit type niet altijd scherp te trekken. Vruchtgroenten zijn onder te verdelen in drie belangrijke groepen: de peulvruchten (die wij apart benaderen), de komkommerachtigen en de vlezige besvruchten.

Wortel- en Knolgroenten

Wortel- en knolgewassen zijn delen van een plant waarvan de wortel is uitgegroeid tot een eetbare groente. Wortel- en knolgewassen worden meestal tot één groep gerekend, maar er is toch een duidelijk verschil.
Bij de knolgewassen vormen zich naast de wortels ondergrondse stengels, de zogenaamde stolonen, die zich aan de top knolvormig verdikken.

Over Michiels

In de jaren ’40 stond Michiels vooral op de wekelijkse binnenlandse markten.
Vanaf 1958 werd er beslist ook te leveren aan Duitsland. Destijds vooral witloof en later ook aardbeien.

Logistiek

Vandaag de dag rijden er een tiental vrachtwagens rond die dagelijks zorgen voor een vlekkeloze logistiek van de Mechelse Veiling in Sint Katelijne Waver, waar het magazijn gelegen is, en de trouwe klanten.

Kwaliteit

Gebroeders Michiels beschikt voor zijn werking en producten over het IFS CASH AND CARRY certificaat. Dit certificaat wordt jaarlijks vernieuwd.